Σελίμ Άι
Υλικά
Μερίδες: 8-10
1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
300 γρ. παϊδάκια από αρνίσιο μπούτι
300 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ.
12 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
25 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. πελτές ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το σουλτάν κεμπάπ, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας γενναιόδωρα τα κρεατικά και τα ανακατεύουμε σε μπολ.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τα κρεατικά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από τη μαρινάδα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Τακτοποιούμε σε αυτό τα κρεατικά και φουρνίζουμε ακριβώς κάτω από γκριλ για περίπου 10 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς το τακτικά, για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Συνοδεύουμε με γιαούρτι, με τηγανητές μελιτζάνες, κρεμμύδια ψητά στον φούρνο και, αν θέλουμε, και άλλα ψητά λαχανικά που μας αρέσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου