Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

Ρεβύθια φούρνου με καρότα και πολλά μυρωδικά

Νίκος Συρίγος

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό με 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

 3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα

 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες σε φετάκια

 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος

 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα

 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

 250 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε ρεβύθια φούρνου με καρότα και πολλά μυρωδικά αρχικά ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό.

Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε στο ταψί.

Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ετοιμάζουμε τη σύβραση.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τον πελτέ, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, να αναμειχθούν.

Προσθέτουμε 800 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

 

Ρίχνουμε τη σύβραση πάνω από τα ρεβύθια και τα σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Τα ψήνουμε για 45 λεπτά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου