Υλικά
Βάρος: για 400 γρ.
300 γρ. κέτσαπ σπιτική ή του εμπορίου
200 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
60 ml σάλτσα Worcestershire
20 γρ. (ή όσο αντέχουμε) σάλτσα καυτερής πιπεριάς Chipotle con Adobo
50 ml bourbon
50 ml νερό
40 ml βαλσαμικό ξίδι
5 γρ. αλάτι
Διαδικασία
Για το Bourbon Glaze, ξεκινάμε και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κέτσαπ, τη ζάχαρη καστανη, την κρυσταλλική, τη σάλτσα Worcestershire, τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς Chipotle con Adobo, το bourbon, το νερό, το βαλσαμικό ξίδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, αφήνοντας να βράσει για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στα 2/3.
Τη μεταφέρουμε αμέσως σε αποστειρωμένο βαζάκι, το κλείνουμε καλά και μόλις κρυώσει τη φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου