Μία ειδικός στον καθαρισμό αποκαλύπτει ένα παραμελημένο σημείο στην κουζίνα που μπορεί να φιλοξενεί επικίνδυνα μικρόβια. Μάθετε πώς να το καθαρίσετε σωστά και να προστατέψετε την υγεία της οικογένειάς σας.
Το Νο1 σημείο στην κουζίνα που είναι γεμάτο μικρόβια
Τα μικρόβια και τα βακτήρια, είναι αδύνατο να εξαλειφθούν εντελώς, λόγω της συνεχούς επαφής μας με διάφορες επιφάνειες στο σπίτι. Ένα από τα σημεία που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι
η βρύση στην κουζίνα. Είναι απαραίτητο να θυμάστε ότι αυτό το σημείο μπορεί να φιλοξενήσει μικρόβια που μεταδίδουν ασθένειες.Με τη φασαρία και τη βιασύνη που συνεπάγεται το μαγείρεμα και το καθάρισμα, μπορεί να παραβλέψετε τα μικρόβια στη βρύση της κουζίνας, διακινδυνεύοντας τη μετάδοση ασθενειών μέσα στην οικογένεια. Έτσι, οι ειδικοί έχουν δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε καθαρή την κουζίνα σας.
Σύμφωνα με τη Nancy Emery, ειδικό καθαρισμού στο Tap Warehouse, υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος της βρύσης, που συχνά παραμελείται κατά τον καθαρισμό και θα μπορούσε να είναι γεμάτο βακτήρια. «Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη μετάδοση ασθενειών στο σπίτι σας είναι να καθαρίζετε πιο συχνά τις περιοχές υψηλής κυκλοφορίας και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά».
Η Nancy είπε ότι είναι σημαντικό να καθαρίζετε το ακροφύσιο στη βρύση της κουζίνας. «Να είστε προσεκτικοί με τις επιφάνειες και τα υλικά που φιλοξενούν μικρόβια, ιδιαίτερα το ακροφύσιο στη βρύση της κουζίνας σας. Είναι ένα από τα μέρη που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα περισσότερα βακτήρια και συσσώρευση αλάτων, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό».
Το ακροφύσιο της βρύσης είναι ευάλωτο στα άλατα, τα οποία μπορούν να σταματήσουν τη ροή του νερού και να γίνουν καταφύγιο για βακτήρια και μέταλλα με την πάροδο του χρόνου.
Πώς να καθαρίσετε το ακροφύσιο της βρύσης και να αποτρέψετε την διάδοση μικροβίων
Για να αποτρέψετε τη διάδοση μικροβίων στο νερό σας, συνιστάται να αφαιρείτε και να καθαρίζετε τακτικά το ακροφύσιο κάθε λίγους μήνες. Εάν προτιμάτε ένα σπιτικό απολυμαντικό, ο χυμός λεμονιού είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μια οδοντόβουρτσα, μαζί με ένα μείγμα από χυμού λεμονιού και νερό, είναι αρκετά για να καθαρίσετε τη βρύση της κουζίνας.
Εάν παραμείνουν άλατα, συνεχίστε να εφαρμόζετε φρέσκο χυμό λεμονιού μέχρι να εξαφανιστούν. Μετά τον καθαρισμό, ψεκάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι που είναι ασφαλές για μεταλλικές επιφάνειες.
Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες, καθιστώντας το αποτελεσματικό στην εξόντωση των βακτηρίων. Επίσης, τα έλαια στις φλούδες λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση του λίπους και των λεκέδων, αφήνοντας τα οικιακά αντικείμενα αστραφτερά καθαρά.
Μετά τον καθαρισμό, είναι ζωτικής σημασίας να στεγνώσετε καλά τη βρύση σας. Τα σταγονίδια νερού που παραμένουν στην επιφάνεια μπορούν να ευνοήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, ειδικά γύρω από τη βάση και τη λαβή. Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρασίας και μικροβίων, σκουπίστε τη βρύση σας με ένα μαλακό πανί μετά από κάθε χρήση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου