Υλικά
Μερίδες: 4
4 φιλέτα πέρκας (ή συναγρίδας ή γλώσσας ή σολομού), 200 γρ. περίπου το καθένα
1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
1 κ.γ. ξερός δυόσμος
1/2 κ.γ. ξερός βασιλικός
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σάλτσα
2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
4 κ.σ. λευκό, ξηρό κρασί
χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την πέρκα στη λαδόκολλα με μυρωδικά και κρασάτη σάλτσα, αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 30 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύετε.
Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζετε τα φιλέτα του ψαριού, σε μονή στρώση και τα πασπαλίζετε και από τις δύο μεριές με το ξερά μυρωδικά, τα οποία έχετε ανακατέψει σε ένα μπολάκι.
Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Βάζετε από ένα φιλέτο ψαριού στο κέντρο ενός κομματιού λαδόκολλας, μαζί με λίγη από τη μαρινάδα.
Τυλίγετε σε πακετάκια και τις βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω, προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι νερό.
Ψήνετε για 20 λεπτά.
Συνοδεύετε το φαγητό με ρύζι ή σαλάτα με βραστό κουνουπίδι ή αρακά βραστό, κατεψυγμένο.
Μυστικά
Είναι πολύ προτιμότερο να ετοιμάσετε τη συνταγή με φρέσκα μυρωδικά, εάν έχετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου