Πατέρας Φιλωνίδης
Υλικά
500 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα Σερρών
600 γρ. άσπρα φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4-5 μέτρια καρότα, σε μικρά καρέ
2 πράσα, ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 ξυλάκι κανέλα
1.500 ml ζωμός λαχανικών
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
1 κουτ. σούπας τριμμένος ξερός δυόσμος
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
100 ml χυμός λεμονιού
200 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Διαδικασία
Για το πιλάφι με μανιτάρια, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα πράσα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, το σέλινο, την κανέλα και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Ρίχνουμε τον ζωμό και ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το κάρι, τον δυόσμο και αλάτι.
Ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα τελευταία υγρά και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου