Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Μπακαλιάρος στη λαδόκολλα με πουρέ πατάτας φτιαγμένο με γάλα αμυγδάλου

Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

Μερίδες: 6

 6 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα, βάρους 170-180 γρ. το καθένα

 τα φύλλα από 1 δισκάκι (25 γρ.) φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα

 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες

 τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα

 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια και στη συνέχεια σε λεπτά μπαστουνάκια σαν σπιρτόξυλα

 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

 300-500 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 75 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τον μπακαλιάρο με πουρέ πατάτας φτιαγμένο με γάλα αμυγδάλου βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις ρίχνουμε σε πολυκόφτη αμέσως, μαζί με το γάλα αμυγδάλου, το σκόρδο και το βούτυρο, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λείος πουρές.

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Κόβουμε 6 κομμάτια λαδόκολλας σε δίσκους διαμέτρου 28 εκ.

Στο μισό κομμάτι κάθε δίσκου μοιράζουμε τον βασιλικό, τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια και το φρέσκο τζίντζερ.

Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και ακουμπάμε το καθένα πάνω στα μυρωδικά του σε κάθε λαδόκολλα.

Κλείνουμε τους δίσκους λαδόκολλας, σκεπάζοντας τα υλικά με το άλλο μισό της, και στρίβουμε γύρω γύρω τις άκρες για να σφραγίσουμε τη γέμιση, φτιάχνοντας συνολικά έξι πακέτα-μισοφέγγαρα.

Τα τακτοποιούμε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και φουρνίζουμε.

Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

 

Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε τα πακέτα μετά από 5 λεπτά, κατά προτίμηση το καθένα μέσα σε πιάτο, για να μη χαθούν οι νόστιμοι χυμοί.

Συνοδεύουμε με τον πουρέ πατάτας και ψητά παντζάρια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου