Υλικά
Μερίδες: 4
800 γρ. ψάρι μαγιάτικο, σε φέτες
50 ml ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού (όσο μας αρέσει)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαϊντανοσαλάτα
τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 φέτα μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε λίγο νερό και καλά στυμμένο
70 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μαγιάτικο με μαϊντανοσαλάτα, αρχικά αλατίζουμε τις φέτες μαγιάτικου.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.
Μαϊντανοσαλάτα
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τον μαϊντανό, το ψωμί, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
Έπειτα, τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταδιακά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε σε μπολ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά.
«Ψήνουμε» τα φιλέτα (χωρίς λάδι) για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους.
Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το λάδι και όσο λεμονοχυμό θέλουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το μαγιάτικο με τη μαϊντανοσαλάτα και πατάτες τηγανητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου