Υλικά
Τεμάχια: 8-10
1 κιλό μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, σε κύβους των 2,5 εκ.
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για τη μαρινάδα
300 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό
90 ml ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο ή τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1 1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
πίτες, κομμένες στα τέσσερα
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα μοσχαρίσια σουβλάκια σε μαρινάδα γιαουρτιού, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας-σάλτσας μέχρι να αναμειχθούν.
Αδειάζουμε τη μισή σε άλλο μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο για το σερβίρισμα.
Ρίχνουμε τους κύβους κρέατος στο μπολ με την υπόλοιπη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κρέας, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ψήσιμο
Βγάζουμε το μπολ με το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σκουπίζουμε καλά το κρέας από τη μαρινάδα (την οποία πετάμε) και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε από- σταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – Ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
Μοιράζουμε το κρέας σε 8-10 μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια και τα ψήνουμε για 12-18 λεπτά, ανάλογα με το αν τα θέλουμε ελαφρώς ή μέτρια ψημένα αντίστοιχα, γυρίζοντάς τα τακτικά.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε πιατέλα για 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε μαζί με τις πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου