Σάββατο 23 Αυγούστου 2025

Αυγά με ντομάτα και πατάτες

Από την κουζίνα της Αgreco

Υλικά

Μερίδες: 2

 2 αυγά

 3 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες

 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

 20 ml λευκό κρασί

 1 κουτ. γλυκού αλάτι

 1 κουτ. γλυκού πιπέρι

 60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα

 περίπου 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή φέτα θρυμματισμένη


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε αυγά με ντομάτες και πατάτες, αρχικά τηγανίζουμε τις κομμένες πατάτες σε άφθονο ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Στη συνέχεια, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Τις αλατίζουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα 60 ml λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το κρασί.

Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.

Σπάμε τα αυγά «μάτια» μέσα στη σάλτσα.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά, να δέσει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει μελάτος ή όπως μας αρέσει.

Τακτοποιούμε τις τηγανητές πατάτες σε πιατέλα.

 

Από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά τα αυγά μάτια με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου