Υλικά
Βάρος: για περίπου 500 γρ.
150 γρ. βρώμη
150 γρ. μέλι ρευστό
150 γρ. ταχίνι
100 γρ. σουσάμι λευκό
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπισκότα βρώμης με μέλι, ταχίνι και σουσάμι, αρχικά ανακατεύουμε απαλά, με ένα κουτάλι, όλα μαζί τα υλικά.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και του δίνουμε το σχήμα μπαστουνιού.
Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Βγάζουμε το μπαστούνι από την κατάψυξη και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.
Μυστικά
• Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κ.ά.).
• Για να τα κάνουμε πιο νόστιμα, μπορούμε στο μείγμα να ρίξουμε σταγόνες σοκολάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 15.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου