Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025

Σοκολατένιο παγωμένο γιαούρτι

Ζάχαρη & Αλεύρι

Υλικά

Μερίδες: 4

 500 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό, πλήρες

 60 γρ. κακάο

 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 100 γρ. μέλι της αρεσκείας μας (μπορούμε να βάλουμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με το πόσο γλυκό μας αρέσει)

 λίγη τρούφα σοκολάτας ή κοπανισμένοι ξηροί καρποί ή κας κας (προαιρετικά), για το σερβίρισμα


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε σοκολατένιο παγωμένο γιαούρτι, αρχικά χτυπάμε, στον κάδο του μίξερ, όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψει το μείγμα.

Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα μέλι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Κάθε 1 ώρα βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, το αφρατεύουμε με ένα κουτάλι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγουμε την κρυστάλλωση.


Βγάζουμε όση ποσότητα θέλουμε από το παγωμένο γιαούρτι σε ατομικό μπολ με το κουτάλι ή με σκουπ και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή κας κας (προαιρετικά).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου