Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025

Πώς να ξεμυρίσει το σπίτι μετά από τηγάνισμα

Το τηγάνισμα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος. Δίνει μοναδική γεύση και υφή στα φαγητά, όμως αφήνει πίσω του μια δυσάρεστη μυρωδιά που πολλές φορές «κολλάει» σε κουρτίνες, ρούχα και έπιπλα.

Της: Έπης Τρίμη

Η έντονη οσμή μπορεί να παραμείνει για ώρες ή και μέρες, κάνοντας το σπίτι να φαίνεται αποπνικτικό. Ευτυχώς, υπάρχουν απλές και πρακτικές λύσεις που

μπορείτε να εφαρμόσετε αμέσως μετά το μαγείρεμα για να επαναφέρετε τη φρεσκάδα στον χώρο σας.

Γιατί μυρίζει το τηγάνισμα;

Οι οσμές από το τηγάνισμα οφείλονται κυρίως στα λίπη που καίγονται και απελευθερώνουν σωματίδια στον αέρα. Αυτά τα σωματίδια «κολλούν» σε υφάσματα, τοίχους και έπιπλα, κάνοντας δύσκολη την απομάκρυνση της μυρωδιάς.

Τρόποι για να ξεμυρίσει το σπίτι

1.Αερισμός αμέσως μετά το μαγείρεμα

Ανοίξτε παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να δημιουργήσετε ρεύμα αέρα που θα διώξει τις οσμές.

2.Βράστε φυσικά υλικά

Ένα κατσαρολάκι με νερό, λεμόνι, κανέλα ή γαρίφαλο μπορεί να απορροφήσει και να εξουδετερώσει τις μυρωδιές.

3.Χρήση ξιδιού

Βάλτε ένα μπολ με λευκό ξίδι κοντά στην κουζίνα. Το ξίδι απορροφά άμεσα τις δυσάρεστες μυρωδιές.

4.Καφές σε σκόνη

Η καφεΐνη έχει απορροφητικές ιδιότητες. Ένα μπολάκι με κόκκους ή σκόνη καφέ στο τραπέζι κάνει θαύματα.

5.Μαγειρική σόδα

Αφήστε ένα μπολ με σόδα στον πάγκο της κουζίνας. Λειτουργεί σαν φυσικό φίλτρο αέρα.

6.Κεριά ή αιθέρια έλαια

Ανάψτε ένα αρωματικό κερί ή χρησιμοποιήστε έναν διαχυτή με αιθέρια έλαια, όπως ευκάλυπτο ή λεβάντα, για ευχάριστο άρωμα.

 Extra Tips

  • Προτιμήστε να τηγανίζετε με τον απορροφητήρα στη μέγιστη ένταση.
  • Κλείστε τις πόρτες στα υπνοδωμάτια ώστε να μην περάσουν οι οσμές.

 

  • Σκουπίστε άμεσα τυχόν πιτσιλιές λαδιού, γιατί αυτές συνεχίζουν να μυρίζουν.
  • Αν θέλετε γρήγορη λύση, ψεκάστε λίγο σπρέι χώρου με βάση το λεμόνι ή το πορτοκάλι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου