Υλικά
Μερίδες: 6
600 γρ. ψαχνό από αρνίσιο μπούτι ή σπάλα, σε κομματάκια 3 εκ.
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
150 ml κόκκινο ξηρό κρασί
30 ml χυμός ροδιού
3 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού (βρίσκουμε και έτοιμους, συσκευασμένους, στα μανάβικα των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την αρνίσια κρασάτη τηγανιά με χυμό ροδιού και κύμινο, πρώτα αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι.
Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε το λάδι και το αρνάκι.
Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κομμάτια να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε το κύμινο και την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον χυμό και τους σπόρους ροδιού.
Μετριάζουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε την τηγανιά σε πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου