Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025

Πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ταχίνι

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Βάρος: για 2 κιλά πατάτες

 2 κιλά πατάτες

 100 ml ελαιόλαδο

 30 ml χυμό λεμονιού

 2 κουτ. σούπας μέλι

 1 κουτ. σούπας ταχίνι

 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

 2 σκελίδες σκόρδο

 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα

 αλάτι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ταχίνι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.

Καθαρίζουμε 2 κιλά πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.

Τις βάζουμε στο ταψί και τις ανακατεύουμε με 100 ml ελαιόλαδο, 30 ml χυμό λεμονιού, 2 κουτ. σούπας μέλι, 1 κουτ. σούπας ταχίνι, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη, 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες, 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα και αλάτι.

 

Τακτοποιούμε σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου