Νένα Ισμυρνόγλου
Υλικά
Βάρος: για 2 κιλά πατάτες
2 κιλά πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ταχίνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
αλάτι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ταχίνι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Καθαρίζουμε 2 κιλά πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
Τις βάζουμε στο ταψί και τις ανακατεύουμε με 100 ml ελαιόλαδο, 30 ml χυμό λεμονιού, 2 κουτ. σούπας μέλι, 1 κουτ. σούπας ταχίνι, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη, 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες, 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα και αλάτι.
Τακτοποιούμε σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου