Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Κουνουπίδι καπαμά

 ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό κουνουπίδι

2 λεμόνια

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

κανελα

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το κουνουπίδι.

Το στραγγίζουμε, βάζουμε αλάτι, περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

 

Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κουνουπίδι. Τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές και το περνάμε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι του.

Σε τηγάνι βάζουμε τον πελτέ, τον φέρνουμε μερικές βόλτες και προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι.

Ρίχνουμε λίγη κανέλα και πιπέρι και σιγοβράζουμε ώσπου να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου