Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Σουβλάκια κουνελιού με μπέηκον

 ΥΛΙΚΑ

1 κουνέλι περίπου 1200 γρ.

150 γρ. καπνιστό μπέηκον σε φέτες

2 φέτες ψωμιού βρεγμένη με γάλα (μόνο την ψίχα)

2 κουταλιές παρμεζάνα

2 σφικτές ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά 

1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

2 κουταλιές νερό

1 ποτηράκι κονιάκ

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κουνέλι μεγάλα κομμάτια και το ξεκοκκαλίζουμε προσεκτικά. Κτυπάμε καλά μέχρι να γίνου λεπτές φέτες.

Ψιλοκόβουμε 2 φέτες μπέηκον και ανακατεύουμε με την ψίχα στιμένη και την παρμεζάνα.

Αλατοπιπερώνουμε κάθε φέτα του κουνελιού και στο κέντρο της βάζουμε λίγο από το μίγμα και διπλώνουμε σε ρολό.

Τυλίγουμε κάθε ρολό με μια φέτα μπέηκον.

 

Κόβουμε ροδέλες τις ντομάτες, τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και το κρεμμύδι σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.

Περνάμε σε μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ, κουνέλι, πιπεριά, κρεμμύδι και τέλος ντομάτα.  Βάζουμε τα σουβλάκια σε λαδωμένο ταψί. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γυρίζοντας τα τακτικά και περιχύνουμε με λίγο λάδι και λίγο νερό. για μια ώρα  

Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το κονιάκ και τα φλαμπάρουμε (ανάβουμε φωτιά).

Σερβίρουμε ζεστά.

Δείτε ακόμη: Στήθος κοτόπουλο με φυστίκια και κρέμα γάλακτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου