ΥΛΙΚΑ
! χραπόδι περίπου 1300 γρ.
300 γρ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
150 γρ. πράσινες αχάρακτες ελιές.
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά αλεύρι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο.
Όταν βγάλει τα υγρά του, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και ανάλογο πιπέρι.. Τα φέρνουμε μερικές βόλτες και σβήνουμε με το κρασί.
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν κοντεύει να ψηθεί, προσθέτουμε τις ελιές ζεματισμένες σε δυο τρία νερά.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και κόβουμε το χταπόδι κομμάτια..
Δείτε επίσης: ΒΓΗΚΑΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΟΙ ΚΑΗΜΟΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου