Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Χούμους (Ρεβιθοσαλάτα)

ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό ρεβίθια

μισό φλυτζάνι ταχίνι

2-3 σκελίδες σκόρδο

2 λεμόνια

μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι

μερικές κουταλιές ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη.

Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ ή σε μπλέντερ.

Βάζουμε σε μπολ το ταχίνι και το δουλεύουμε με λίγο νερό, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.

 

Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στα ρεβίθια, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου