Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Κεφτεδάκια από φακές

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φακές, βρασμένες

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 καρότο, τριμμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο 

Αλάτι

Πιπέρι


Για το σερβίρισμα

Ρόκα

Ντοματίνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε τις φακές και τις πολτοποιούμε καλά.

 

Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το καρότο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 40 μπαλάκια.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε σε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια από φακές με ρόκα και ντοματίνια.

Δείτε επίσης: ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου