Υλικά
Τεμάχια: για 1 τοστάκι
2 χοντρές φέτες ψωμιού μπριός
2 φέτες κασέρι
1 φέτα ζαμπόν
πέστο βασιλικού ή πάστα πιπεριάς (ανάλογα με τα γούστα μας)
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
τριμμένη μοτσαρέλα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τοστάκι φωλιά με αυγό, αρχικά φτιάχνουμε το τοστάκι με τις φέτες ψωμιού μπριός, το κασέρι και το ζαμπόν.
Στη συνέχεια, με ένα ποτήρι πιέζουμε την επάνω φέτα ώστε να δημιουργηθεί μια λακκούβα στην ψίχα.
Αλείφουμε τη φέτα με τη λακκούβα με λίγο πέστο βασιλικού ή πάστα πιπεριάς.
Έπειτα, σπάμε στη λακκούβα το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε περιμετρικά γύρω από τον κρόκο με τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε, το τοστάκι φωλιά με αυγό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 13-15 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 58.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου