Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, σε σχετικά μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
2 κιλά άγρια χόρτα, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε χοιρινό με χόρτα τσιγαριαστά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, μέχρι ίσα να γυαλίσει.
Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και ρίχνουμε το χοιρινό και τον μάραθο, που είναι καλό να μπει από την αρχή, για να μαλακώσει (ιδιαίτερα ο άγριος, που είναι πιο σκληρός) και για να αρωματίσει αργά αργά το χοιρινό. Είναι επίσης σημαντικό να είναι χαμηλή η φωτιά, ώστε το χοιρινό να βγάλει αργά όλα του τα υγρά, γιατί μέσα σε αυτά θα μαγειρευτεί, χωρίς να προσθέσουμε νερό που θα αραιώσει τη νοστιμιά του.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Τα υγρά του χοιρινού θα σκεπάζουν τα κομμάτια κατά τα 3/4 περίπου.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα χόρτα, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.
Ρίχνουμε 150 ml νερό και ανακατεύουμε ξανά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά μέσα στα νόστιμα ζουμιά που θα βγάλουν τα χόρτα.
Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το χοιρινό με χόρτα τσιγαριαστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου