Υλικά
Μερίδες: 6
1/2 φλιτζ. τσαγιού σιτάρι, αποφλοιωμένο και μουλιασμένο σε νερό αποβραδίς, για 12 ώρες
3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
1 αυγό
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 4-5 κλωναράκια δυόσμου, λεπτοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την γιαουρτόσουπα στραγγίζουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με 1.400 ml νερό και λίγο αλάτι, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι και να φουσκώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, το αυγό και 500 ml νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιτάρι.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κόψει το γιαούρτι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σούπα.
Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με λίγο αλάτι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα σε σουπιέρα ή κατευθείαν στα πιάτα, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 233.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου