Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Εύκολη πίτσα χωρίς αναμονή

Ζάχαρη & Αλεύρι

 Υλικά

Μερίδες: για 2 μεγάλες πίτσες

Ζύμη

 250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης

 150 ml (3/4 κούπας) χλιαρό νερό

 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Επικάλυψη

 8 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας

 160 γρ. σαλάμι της αρεσκείας μας

 250 γρ. τριμμένο κασέρι

 4 μπάλες μοτσαρέλα, κομμένες σε λεπτές φέτες

 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)

 αλάτι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την εύκολη πίτσα χωρίς αναμονή σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το χλιαρό νερό, το αλάτι και το λάδι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 25 x 28 εκ. ή σε στρογγυλό διαμέτρου 30 εκ.

Μεταφέρουμε τις πίτσες σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτσα από 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας. Αλατίζουμε και από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.

Σκορπίζουμε πάνω από το τυρί το σαλάμι και τις ροδέλες κρεμμυδιού, αν βάλουμε. Τέλος, σκορπίζουμε τις φέτες μοτσαρέλας.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου