Υλικά
Μερίδες: 4
1 1⁄2 πακέτο σφολιάτα (3 φύλλα)
5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την τυρόπιτα τηγανιού σε στρώσεις, ξεκινάμε και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα τυριά, τον δυόσμο, ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε κατά μέρος.
Σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28-30 εκ. ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Στρώνουμε στο σκεύος το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας εντελώς τον πυθμένα και μέχρι τη μέση τα τοιχώματα (αν χρειαστεί, κόβουμε λίγο τις άκρες του φύλλου).
Αδειάζουμε εκεί το μισό μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας κενό ένα περιθώριο 2-3 εκ. περιμετρικά.
Σκεπάζουμε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του για να κολλήσουν στο κάτω φύλλο και να σφραγίσουν το μείγμα.
Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το κάτω φύλλο να ροδίσει.
Ανασηκώνουμε με σπάτουλα την πίτα που φτιάξαμε και ρίχνουμε στο τηγάνι άλλη 1 κουτ. σούπας λάδι.
Αναποδογυρίζουμε την πίτα, ώστε η ροδισμένη πλευρά να βρεθεί προς τα πάνω. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά.
Αδειάζουμε στην επιφάνεια της πίτας το υπόλοιπο μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας ξανά ένα κενό περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά.
Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του ώστε να κολλήσουν με το φύλλο από κάτω του.
Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά, ανασηκώνουμε και πάλι προσεκτικά την πίτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την τελευταία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και αναποδογυρίζουμε την πίτα.
Αφήνουμε να ψηθεί και η καινούργια κάτω πλευρά της για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε την πίτα ζεστή και συνοδεύουμε με σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου