Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4-5

 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια

 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή φυλλαράκια θυμαριού)

 100 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι (ή άλλο, πικάντικο), τριμμένο

 60 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα φέτας

 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

 6 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες

 ξύσμα από 1⁄2 λεμόνι


Διαδικασία

Σάλτσα

Για να ετοιμάσουμε την μακαρονάδα με σάλτσα φέτας, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας, μέχρι να γίνουν μια πυκνόρρευστη πάστα. Αφήνουμε κατά μέρος.

Ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.

Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1⁄2 λεπτό το σκόρδο και το μυρωδικό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας, αλατοπίπερο και το τριμμένο κεφαλοτύρι.

 

Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου