Χριστόφορος Πέσκιας
Υλικά
Τεμάχια: 1
2 πίτες σουβλακιού, διαμέτρου περίπου 18 εκ.
120 γρ. χαλούμι, σε λεπτές φέτες
120 γρ. λούζα, σε λεπτές φέτες
100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
40 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες μουλιασμένες σε νερό και πάγο
10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
30 γρ. ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για το τοστ με πίτα για σουβλάκι, λούζα και κρεμμύδι, ξεκινάμε λαδώνοντας το εσωτερικό από τις δύο πίτες με το μετρημένο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το χαλούμι και τη λούζα στη μία πίτα και τα σκεπάζουμε με τη δεύτερη.
Ψήνουμε το τοστ στην τοστιέρα σε μέτρια φωτιά, αν υπάρχει σχετική ρύθμιση, ώστε να γίνει τραγανή η πίτα και να ζεσταθούν τα υλικά. Θα πάρει γύρω στα 7-10 λεπτά.
Ανοίγουμε τις πίτες και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, κρεμμύδι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου